مقالات

تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک

تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک

تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک

تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک،روش های نگهداری و مراقبت روزمره زیر براساس یک قاعده منظم ضروری و لازم می باشند :

فیلتر پنوماتیک :

مقدار آب تقطیر شده باید به طور منظم بررسی شود و همچنین نباید از سطح نشان داده شده در شیشه آبنما (شیشه مرئی ) تجاوز نماید. درصورتی که آب از سطح مورد نظر تجاوز نماید باعث می شود که اب جمع شده موجود وار خطوط هوایی گردد. آب تقطیر شده اضافی می تواند با استفاده از شیر تخلیه تعبیه شده بر روی شیشه آبنما تخلیه شود. کارتریج فیلتر هم باید بررسی شود و اگر نیاز است تمیز شده یا تعویض گردد.

رگلاتور پنوماتیک :

 در تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک،این قطعه نیاز به تعمیر ندارد به شرط ان که قبل از ان فیلتر هوا نصب شود.

روغن زن پنوماتیک :

اگر روغن زن در سیستم نصب شده باشد شیشه روغن نما انرا بررسی کنید تا اگر لازم است روغن به حد مشخص شده رسانده شود. قابل ذکر است که فیلتر پلاستیکی و کاسه روغن زن پنوماتیک نباید توسط تری کلرواتیلن تمیز شود و باید توجه کرد که برای روغن زنی از روغن های معدنی استفاده شود.

آماده سازی هوای فشرده:

گرد و غبار، مواد شیمیایی و آب می توانند اثرات بدی را بر روی تجهیزات واحد مراقبت پنوماتیک و همچنین مصرف هوای فشرده داشته باشند. ذرات جامد باعث فرسایش مکانیکی می شوند. به عنوان مثال موجب ساییدگی فضای بین دیواره سیلندر و اب بند های پیستون شده و این امر به بخارات آب اجازه نفوذ کردن و ایجاد خوردگی در قطعات را می دهد و این مواد اکسید شده می تواند یک خسارت مکانیکی جدید ایجاد کرده و یا با کپه شدن در منطقه ای باعث کاهش دبی عبوری هوای فشرده شود.

به چه علت آماده سازی هوای فشرده امری ضروری است؟

آماده سازی هوای فشرده در واقع برای مهیا کردن سه ویژگی کلیدی و مهم برای هوای فشرده مصرفی می باشد :

  • کیفیت (میزان آب، ذرات و روغن)
  • کمیت (کم ترین و بیشترین سطح عبوری هوای فشرده)
  • فشار (کم ترین و بیشترین فشار و دقت تنظیم فشار)

اندازه/سایز اتصال و پورت:

برای انتخاب سایز اتصالات واحد مراقبت نباید تنها سایز اتصالات واحد مراقبت را در نظر بگیریم بلکه باید دبی مورد نیاز و بازه کنترلی آن را هم مد نظر قرار دهیم. در صورتی که بازه مورد نظر تامین می گردد، انتخاب سایز تنها به دبی هوای مصرفی محدود می گردد. باید در نظر داشته باشیم که انتخاب سایز بالا برای واحد مراقبت هوای فشرده خساراتی را ایجاد نمی کند و فقط باعث افزایش بی مورد هزینه می شود.

خشک کن واحد مراقبت پنوماتیک و آشنایی با عملکرد آن:

اتمسفر زمین همواره دارای مقدار معینی بخار آب است که این رطوبت می تواند باعث خوردگی تجهیزات شود و همین طور روغن اولیه تجهیزات به علت رطوبت زیاد می تواند از داخل تجهیزات شسته شود.

رطوبت هوا :

میزان رطوبت موجود در هوا تنها به دمای هوا بستگی دارد هرچقدر هوا گرم تر باشد مقدار ظرفیت آن برای در اختیار داشتن رطوبت بیشتر است این واقعیت نکات مثبت و منفی مختلفی دارد.

نقطه شبنم :

در شرایط معمولی مقدار اب موجود در هوا بسیار کم تر از بیشترین حد ممکن می باشد. اگر همین هوا سرد شود با در نظر گرفتن کاهش ظرفیت نگهداری اب توسط هوا مقدار آب موجود در نقطه ای به بیشترین مقدار ممکن تبدیل می شود در این حالت رطوبت نسبی 100% می باشد که به دمای این نقطه دمای نقطه شبنم می گوییم. درصورتی که دمای هوا از دمای نقطه شبنم سردتر شود اب اضافی موجود در هوا میعان شده و به شکل قطرات ریز ظاهر می شود.در کاربردهای پنوماتیک از هوای فشرده استفاده می شود، اما در اینجا ما از نقطه شبنم فشاری بجای نقطه شبنم استفاده می کنیم.

میعان :

زمانی که هوا فشرده می شود ، مقداری اب به صورت میعان ظاهر می شود ، علت این امر فشرده شدن هوا و فشرده نشدن اب است. رطوبت نسبی هوا پس از فشردن 100% می باشد. هردو روش فشردن هوا یا خنک کردن برای خشک کردن و تخلیه اب از هوای فشرده مورد استفاده قرار می گیرد.

 

تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک

روش های خشک کردن هوا:

در تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک،به منظور خشک کردن هوا برای کاهش میزان رطوبت موجود در ان، علاوه بر میعان اب به دو روش گفته شده روش های دیگری مانند دیفیوژن یا جذبی وجود دارد.

خشک کن های غشایی :

خشک کن های هوا نوع غشایی به روش دیفیوژن کار میکنند.این نوع خشک کن ها از غشا های موازی با حفره های عرضی تشکیل شده است و هوا در طول این غشاها حرکت می کند. ساختار مواد سازنده این غشاها به گونه ای است که آب به راحتی از آن عبور می کند اما هوا نمی تواند به راحتی از آن رد شود. این نوع از خشک کن ها نیاز به نصب یک فیلتر سایز 0/01 میکرون در بالا دست خود دارند. این نوع فیلترها افت فشار کمی را ایجاد می کنند. حجم اشغالی آن ها کم است و نیاز به تعمیر و نگهداری ندارند.

خشک کن های جذبی : 

خشک کن های جذبی از اصل چسبندگی یا مویینگی استفاده می کنند.

هوای فشرده شده از درون یکی از مخزن ها عبور می کند و در طول این مسیر آب موجود در هوا توسط نیروی مویینگی یا چسبندگی در مخزن خشک کن به جا می ماند. در این روش دو مخزن مورد نیاز است . یک مخزن در حال خشک کردن هوای فشرده می باشد و مخزن دیگر در حال خشک شدن است. بعد از گذشت مدتی و یا بعد از کاهش میزان راندمان مخزن خشک کن،مسیر عبوری هوا تغییر کرده و جای دو مخزن تغییر می کند. این روش بسیار کارار  و راحت است چرا که در طول زمان کمی رطوبت به جا مانده تنها در سطح ذرات خشک کن پدیدار می شود.

این روش مانند روش غشایی به نیروی خارجی نیاز ندارد اما پس از مدت زمانی باید ذرات خشک کن را تعویض نمود. هچنین ظرفیت بسیار بیشتری نسبت به روش غشایی دارد.

کار های بسیار مهمی که توسط واحد مراقبت پنوماتیک انجام می شود:

  • تنظیم کردن روغن دستگاه ها و اتصالات به عنوان مثال کمپرسور های هوای فشرده
  • تصفیه هوای وارد شده به دستگاه های پنوماتیک
  • تنظیم فشار ورودی به دستگاه های پنوماتیک
  • کنترل کیفیت هوای فشرده وارد شده به دستگاه ها

چرا استفاده کردن از واحد مراقبت پنوماتیک لازم و ضروری است؟

نبودن واحد مراقبت  پنوماتیک می تواند تاثیرات بسیار منفی در صنعت داشته باشد. به عنوان مثال خوردگی لوله ها،تخریب دستگاه ها و.. همچنین گاهی لازم است که فشار کمتری از هوای فشرده در سیستم جریان پیدا کند این دلایل همه نشانگر ضرورت های وجود واحد های مراقبت می باشد. همچنین با عمل روغن زنی مانع از اصطکاک بین دستگاه ها می شود و همچنینی با فیلتراسیون هوای ورودی به دستگاه ها از نفوذ رطوبت و آلاینده ها به دستگاه جلوگیری می کند. یکی از مزایای واحد مراقبت تنظیم کردن فشار هوای ورودی به دستگاه ها می باشد که در صنعت بسیار دارای اهمیت است.

قابل ذکر است که از واحد مراقبت می توان بیش از یک بار در صنعت استفاده کرد. به عنوان مثال برای بخش کمپرسورها می توان یک واحد مراقبت لحاظ کرد و برای بخش بعد از مخزن هم یک واحد دیگر در هر صورت به انتخاب کاربر بستگی دارد.

معرفی انواع رگلاتور فشار:

در تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک، رگلاتورها بر اساس نوع کارکرد خود به دو دسته تقسیم می شوند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

تحریک مستقیم دیافراگم رگلاتور فشار :

در این نوع از رگلاتورها، فنر اصلی نیرویی را روی دیافراگم اعمال می کند.

این نیرو با چرخاندن دسته یا دستگیره تنظیم و قابل تغییر می باشد.در مرکز دیافراگم یک المان آب بندی وجود دارد که روی پیستون رگلاتور، فشار وارد می کند. این فشار حاصل نیروی فنر اصلی و نیروی فنر تنظیم رگلاتور است. با تغییر تنظیم فنر اصلی پیستون رگلاتور به سمت پایین رانده شده و باعث میشود که اب بندی پایینی کمی ازاد شود. و سبب ان می شود تا مسیر هوای فشرده از ورودی به سمت خروجی کمی باز شود .این امر تا زمانی ادامه می یابد که فشار دهانه خروجی به حدی برسد که نیروی اعمالی فشار خروجی بر روی دیافراگم زیاد شده و باعث بسته شدن دوباره آب بندی پایین شود.

در صورت زیاد شدن فشار در دهانه خروجی ، فشار زیاد باعث افزایش نیروی رو به بالای دیافراگم شده و در نهایت فنر اصلی کمی فشرده تر شده و دیافراگم کمی به طرف بالا حرکت می کند و در نتیجه پیستون رگلاتور هم کمی به سمت بالا حرکت می کند و اب بند پایینی به طور کامل بسته می شود اما این تغییر موقعیت پیستون رگلاتور به حدی نیست که بتواند المان اب بندی را همچنان آب بند نگه دارد و در نهایت هوای اضافه از میان دیافراگم و فنر اصلی و از طریق تخلیه اصلی تخلیه می شود. این فرایند تا زمانی که فشار به حد تنظیم شده برسد ادامه پیدا می کند.

تحریک پیلوتی دیافراگم رگلاتور فشار :

در تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک، روش کلی عملکرد رگلاتور فشار تحریک پیلوتی مانند رگلاتور فشار تحریک مستقیم می باشد.

تنها تفاوت ان در این مورد است که عملکرد دیافراگم  و فنر اصلی در تحریک مستقیم توسظ یک پیلوت و پیستون و به عبارت دقیق تربه وسیله یک پیستون  پیلوتی صورت می گیرد.در ابتدا یستون پیلوت و رگلاتور در بالاترین موقعیت خود قرار دارند.در نتیجه اب بند پایینی بسته است درصورتی که هوا از سمت دهانه ورودی جریان یابد، این هوا ابتدا وارد قسمت پایینی پیستون رگلاتور می شود سپس هوا از طریق دریچه اتصال وارد قسمت داخلی پیستون پیلوت میشود و در نتیجه قسمت بالایی پیستون پیلوتی پر فشار می شود. نیروی اعمالی بر قسمت بالایی پیستون پیلوتی موجب می شود تا اب بند پاینی به طرف پایین حرکت کند و مسیر عبور هوا باز شود.

اختلاف فشار ورودی و خروجی رگلاتور باعث تنظیم فشار می شود.به منظور کاهش فشار با کم کردن نیروی فنر اصلی هوای اضافه پیلوت تخلیه شده و در نهایت نیروی کم تری برای به پایین راندن اب بند پایینی وجود دارد.

به طورکلی می توان گفت که رگلاتور پیلوتی شامل دو رگلاتور می باشد، یک رگلاتور کوچک که کار تنظیم فشار پیستون پیلوتی را بر عهده دارد و رگلاتور اصلی که وظیفه تنظیم فشار خط را عهده دار است. علت استفاده از رگلاتورهای پیلوتی، بزرگ شدن سایز فنر اصلی می باشد. تنظیم نیروی فنرهای بزرگ برای اپراتور بسیار سخت و یا غیر ممکن می باشد رگلاتور پیلوتی امکان این را فراهم می کند تا با تغییر یک فنر کوچک بتوانیم یک رگلاتور بزرگ را تنظیم کنیم.

بررسی یک نکته !

به عنوان مثال روش نصب نامناسب لوله ها ممکن است باعث جمع شدن بیش از حد آب تقطیر شود.

در تخلیه اتوماتیک یک جسم شناور وجود دارد که تعیین کننده سطح اب تقطیر شده در کاسه می باشد
و زمانی که آب تقطیر شده به حد معینی برسد پیستون کنترل نشیمنگاه شیر را باز کرده و آب تقطیر شده
به وسیله ی لوله تخلیه، تحت فشار تخلیه می شود. در صورتی که جسم شناور به سطح مینیمم آب
تقطیر شده برسد نشیمنگاه شیر بسته شده و عملیات تخلیه متوقف می شود البته کاسه فیلتر
به صورت دستی هم می تواند تخلیه شود.هوای فشرده شده در داخل فیلتر از چپ و راست حرکت کرده
و به تیغه موج گیر برخورد می کند. تاثیر صفحه موج گیر در این است که موجب چرخش هوا شده
و گردو غبار سنگین تر و همچنین قطرات اب نیز توسط نیروی گریز از مرکز برخلاف جهت دیوار داخلی
کاسه فیلتر به دور خود می چرخند و سپس به دیواره برخورد کرده و در کاسه فیلتر جمعمی شود.</p>

به این صورت هوایی که تمیز شده است از داخل عناصر فیلتری دیگر عبور داده می شود تا ذرات کوچک تر را پالایش نماید. عناصر فیلتری از مواد پر منفذه تشکیل شده اند. قابل ذکر است که اندازه معمولی منافذ بین 5 تا 40 میکرون می باشد.

رگلاتور فشار با دهانه تخلیه:

عملکرد فشار ورودی (فشار اولیه) در رگلاتور فشار در واحد مراقبت پنوماتیک همواره باید از فشار خروجی (فشار ثانویه) بالاتر باشد.

این فشار توسط یک دیافراگم تنظیم می شود.فشار خروجی بر یک سطح دیافراگم اعمال شده و بر سطح دیگر ان نیروی فنر اعمال می شود نییروی فنر توسط یک پیچ قابل تنظیم می باشد هنگامی که فشار خروجی افزایش یابد بعنوان مثال در هنگام تغییرات بار سیلندر، دیافراگم در جهت مخالف نیروی فنر حرکت کرده و باعث کاهش سطح مقطع خروجی در نشیمنگاه شیر شده و یا انرا کاملا مسدود می کند. پس از ان قطعه مرکزی دیافراگم باز شده و هوای فشرده می تواند از طریق روزنه های تخلیه به اتمسفر تخلیه شود . زمانی که فشار خروجی کاهش می یابد ، نیروی فنر شیر را باز می کند بنابراین با پیش تنظیم فشار خروجی ، باز و بسته شدن داءمی نشیمنگاه شیر را بوجود خواهد اورد.قابل ذکر است که فشار کاری بر روی گیج نمایش داده می شود.

رگلاتور فشار بدون دهانه تخلیه:

در تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک،اگر هیچ هوایی در قسمت ثانویه تخلیه نشود ، فشار افزایش یافته و در نهایت دیافراگم بدون فنر فشرده می شود. سطح مقطع خروجی در نشیمنگاه شیر کم شده و یا بسته می شود و جریان هوا کاهش می یابد و یا به طور کامل مسدود می شود. هوای فشرده شده فقط زمانی می تواند از سیر جریان یابد که هوا در بخش ثانویه تخلیه شود.

انواع فیلتر ها:

فیلترها ذرات جامد و قطرات میعان شده را از هوا جدا می کنند. ذرات بزرگ تر در فیلترها گیر کرده و مایعات (آب یا روغن) توسط نیروی گریز از مرکز از هوا جدا می شود. مایع جدا شده در قسمت پایین کاسه فیلتر جمع می شود که باید به صورت مرتب تخلیه شود. در غیر این صورت دوباره توسط هوای فشرده به سیستم وارد می شود.

جدا سازی با نیروی گریز از مرکز :

در تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک،جداسازی با نیروی گریز از مرکز مانند یک فیلتر درشت (دارای منافذ درشت) برای قطرات آب و ذرات درشت گرد و غبار و آلودگی ها می باشد. برای این منظور یک سری پره برای ایجاد گردابه و چرخاندن هوا در ورودی فیلتر قرار می گیرد که باعث می شود هوا به سرعت به چرخش درآید. در نهایت نیروی گریز از مرکز ایجاد شده ذرات سنگین تر مانند قطرات آب و یا ذرات سنگین، به دیواره فشرده می شوند و در نتیجه در قسمت محفظه پایین کاسه جمع اوری می شود که ما در اصطلاح به این محفظه کاسه فیلتر به همراه شیر تخلیه هم می گوییم.

فیلتر های اولیه :

فیلتر های اولیه یک نوع صافی هستند که معمولا شبیه به استوانه بوده و جریان هوا از خارج به داخل این استوانه جریان دارد و ذرات جامد و مقدار کمی از آب یا روغن را در سطح خود نگه می دارد. اندازه و سایز منافذ فیلتر، اندازه ذراتی که می تواند فیلتر کند را مشخص می کند بعضی از این نوع فیلترها یک بار مصرف بوده و برخی دیگر قابلیت تمیز شدن و استفاده مجدد را دارند. سایز این فیلترها بین 25 تا 40 میکرون بوده که برای کاربرد های معمول مناسب است.

میکروفیلتر ها :

این نوع فیلترها فیلتر هایی با کاربرد وسیع می باشند که ذرات باقی مانده روغن را به مقداری کم تر از 0/01 میلی گرم در هر متر مکعب می رساند این مقدار برابر با کلاس یک کیفیت هوای فشرده می باشد (به معنای عاری بودن نسبی هوا از روغن). ذرات گرد و غبار با سایز بزرگ تر از 0/1 میکرومتر نیز فیلتر می گردند که مطابق با کلاس یک پاکیزگی هوای فشرده می باشد. میکرو فیلترها از لایه ها و غشاهای متفاوتی تشکیل شده اند که در انها هوا از داخل به سمت خارج جریان می یابد این امر اجازه می دهد که ذرات آب و روغن با گذشت زمان به طرف خارج فیلتر رفته و در محفظه ی جمع آوری، جمع شد علاوه بر آن عمر فیلتر هم زیاد شود.

فیلتر کربن فعال :

در فیلتر کربن فعال، هیدرو کربن ها به کربن های اصلی می چسبند در نتیجه تمامی فیلتر های کربن فعال یک بار مصرف هستند و قابلیت استفاده مجدد را ندارند. هیدرو کربن ها، مزه ها و بوهایی که توسط میکروفیلترها از سیستم حذف نمی شوند به راحتی توسط فیلترکربن فعال به دام می افتند. همواره باید فیلترکربن فعال بعد از خشک کن و میکروفیلتر قرار بگیرد (تا عمر کاری بلندتری داشته باشد). گاهی لازم است که یک میکروفیلتر در قسمت پایین دست فیلتر کربن فعال نیز نصب شود. چرا که هوای فشرده می تواند ذرات بسیار ریز کربن با اندازه 1 میکرون را با خود از فیلتر خارج کند.

مهم ترین خصوصیت فیلترها در واحد مراقبت پنوماتیک:

مهم ترین خصوصیت فیلترهای پنوماتیک درجه جدا سازی و یا راندمان آن می باشد که نشان دهنده درصد ذراتی است که یک اندازه ویژه و خاص می تواند آن را جداسازی کند. راندمان می تواند برای یک اندازه خاص بیان شود. عمل فرایند تجزیه یک فیلتر پنوماتیک حتی بعد از کارکرد طولانی و با الودگی زیاد حفظ می شود اما در این وضعیت افت فشار به صورت نامطلوب افزایش یافته و فیلتر به یک هدردهنده انرژی تبدیل می شود. جهت تشخیص به موقع زمان تعویض فیلتر، بازرسی بصری و یا اندازه گیری اختلاف فشار در زمان عبور هوا از فیلتر باید انجام شود.

بهترین روش برای جداسازی آب موجود در هوای فشرده :

درست ترین روش برای جداسازی آب وجود در هوای فشرده، استفاده از یک خشک کن می باشد. اگر به هر دلیلی امکان استفاده کردن از خشک کن را نداریم باید از فیلتر ها برای جداسازی آب استفاده کنیم. برای این منظور توصیه می شود که از فیلتر هایی با سایز 1 میکرون و 0/01 میکرون استفاده کنید.

ویژگی فیلتر واحد مراقبت پنوماتیک:

در تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک،انتخاب درست و صحیح فیلتر واحد مراقبت پنوماتیک نقش بسیار مهمی را در تعیین کردن کیفیت و عملکرد کاری سیستم در واحد مراقبت پنوماتیک دارد که به وسیله هوای فشرده شده تغذیه می شود دارد. یکی از ویژگی های فیلتر های پنوماتیک اندازه منافذ آن است.

ابعاد و اندازه یک فیلتر نشان دهنده کوچک ترین اندازه ذراتی است که می تواند فیلتر شود.قابل اهمیت است که سطح اب تقطیر شده و جمع اوری شده در فیلتر پیش از ان که به علامت ماکزیمم برسد باید تخلیه شود.در غیر این صورت اب تقطیر شده دوباره وارد هوا می شود. در صورتی که مقدار زیادی آب تقطیر شده جمع آوری شود بهتر است به جای تخلیه اصلی از تخلیه اتوماتیک استفاده شود اما با این وجود باید علت جمع شدن بیش از حد آب تقطیر شده مشخص شود.

مزایای استفاده از فیلتر واحد مراقبت پنوماتیک عبارت اند از :

۱. جلوگیری از خرابی تجهیزات : فیلتر با جداسازی ذرات جامد و رطوبت از هوا، مانع از ورود آلودگی به تجهیزات پنوماتیک می‌شود که می‌ تواند خرابی و عمر کمتری برای آن ها به همراه داشته باشد.

۲. تامین هوای خشک و تمیز : فیلتر به تنهایی یا در ترکیب با دیگر اجزا مراقبت پنوماتیک، به تأمین هوای خشک و تمیز برای سیستم‌ های پنوماتیک کمک می‌ کند.

۳. افزایش عمر مفید تجهیزات : با جلوگیری از آلودگی و رطوبت، فیلتر می‌تواند عمر مفید تجهیزات پنوماتیک را افزایش دهد.

۴. بهبود عملکرد : تنظیم کیفیت هوا با استفاده از فیلتر واحد مراقبت پنوماتیک می‌ تواند بهبود عملکرد تجهیزات پنوماتیک را به ارمغان آورد.

فیلتر های واحد مراقبت پنوماتیک معمولاً از مواد متفاوتی ساخته می‌ شوند که می‌ تواند شامل الیاف فیبری، فلزات و پلاستیک‌ ها باشد. همچنین، برخی از فیلتر ها دارای مرحله‌ های مختلف جداسازی و تصفیه برای ذرات مختلف و رطوبت هستند.

در نهایت، انتخاب مناسب‌ ترین فیلتر واحد مراقبت پنوماتیک به نیاز ها و خصوصیات سیستم شما، محیط کاری و استفاده مورد نظر بستگی دارد.

افراط در روغن کاری عواقب زیر را به همراه خواهد داشت :

  • نقص فنی در قطعات
  • افزاش مشکلات محیطی
  • گریباژ کردن قطعات بعد از زمان خواب طولانی

جداسازی روغن:

تا چند سال قبل یک دیدگاه عمومی در واحد مراقبت پنوماتیک وجود داشت که روغن خارج شده از کمپرسور می تواند به عنوان یک روان ساز برای قطعات قدرت سیستم پنوماتیک استفاده شود.اما امروزه این دیدگاه تغییر کرده است به علت انکه حرارت تولیدشده در کمپرسور بسیار بالاست روغن کربونیزه شده و بخار روغن ناشی از ان تخلیه می شود. همین امر باعث سایش در شیر الات و سیلندرها شده و عمر مفید انها را رو به کاهش میبرد. مشکل بزرگ تر این است که ان روغنروی سطوح داخلی لوله ها رسوب کرده و به صورت غیر کنترل شده جذب جریان هوا می شود. این عمل باعث میشود کنترل پذیری و توزیع موثر غیر ممکن شود.

تمیز کاری لوله های آلوده:

در تعمیرات / نگهداری واحد مراقبت پنوماتیک، برای تمییز کاری لوله هایی که این گونه آلوده شده باید لوله را از سیستم جدا کرد. ایراد بزرگتر چسبندگی می باشد. این به معنی آن است که بعد از آن که در عملکرد سیستم بعد از مدتی وقفه ایجاد شد، قطعات روغن کاری شده دیگر درست کار نمی کنند. روغن کاری هوای فشرده باید فقط به اجزایی محدود شود که نیاز به روغن زنی دارند. بهترین روش روغن زنی این است که روغن زن ها مستقیما بر روی هر وسیله مصرف کننده نصب شوند. قطعاتی که به صورت اتوماتیک روغن زنی می شوند باید برای قسمت کنترل سیستم پنوماتیک انتخاب شود. قانون بنیادی این است که تهیه هوای فشرده باید بدون روغن زنی انجام گیرد.

قابل ذکر است که نکات زیر باید در عملکرد روزانه آن مورد توجه واقع شود :

  • تا حد امکان باید از ورود روغن های کمپرسور به داخل شبکه هوای فشرده جلوگیری کرد.
  • از قطعات و اجزایی استفاده شود که با هوای فشرده بدون روغن نیز بتواند کار کند.
  • هنگامی ک یک سیستم با روغن زنی شروع به کار کرد روغن زنی آن سیستم باید ادامه پیدا کند چرا که روغن کاری اصلی اجزا و قطعات به وسیله روغن سیستم ازبین رفته است.

توصیه هایی در ارتباط با نگهداری و مراقبت از روغن زن:

  • لوله روغن پاش پس از مدتی حالت اولیه خود را از دست داده و باید تعویض شود.
  • جهت شست و شو روغن زن از الکل و تینر استفاده نشود.
  • نباید بیش از حد مجاز روغن در روغن پاش ریخته شود.
  • تنظیم پیچ روغن پاش را با توجه به مصرف باید باز نمود.
  • ویسکوزیته بالای روغن باعث می شود مکش با مشکل مواجه شود و هوای فشرده شده مقدار چربی مناسب را نداشته باشد در نتیجه خرابی دستگاه را به دنبال خواهیم داشت.
  • سعی شود روغن انتخابی تمیز و عاری از هر گونه آلودگی باشد زیرا تجربه نشان داده به علت وجود آلودگی در روغن و وارد شدن به سیستم هوای فشرده، نقاط حساس در شیر آلات بعد از زمان کوتاه خراب می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *